In memoriam: Huub Janssen

’s-Hertogenbosch, 16 januari 1937 – Eindhoven, 24 januari 2008

Al op 4-jarige leeftijd maakte Huub Janssen kennis met het maken van muziek. Met muziek was hij opgegroeid als zoon van de Bossche straatmuzikant Huub Janssen Sr. Senior speelde accordeon en nam zijn muzikale zoon als beginnend (linkshandige) drummer al vroeg mee naar verschillende optredens in de stad. Zeer snel maakte hij furore en werd een veelgevraagd muzikant in allerlei muziekrichtingen. Op 19-jarige leeftijd werd Huub gevraagd bij de big band van Huub Mus. Na zijn diensttijd volgden optredens met Tom Erich, Frans Poptie, Annie de Reuver en Eddy Christiani. Amper 20 jaar oud speelde hij met het Cocktail Trio van Ad van de Gein in het televisieprogramma “Nieuwe Oogst”. Als gevolg hiervan. werd Huub door Aart Zegveld ingehuurd voor Tom Manders (Dorus). Verder speelde hij regelmatig met Jan Gorissen in het radioprogramma “Melodieën Express”. Ook in de platenstudio van Johnny Hoes werkte Huub met grote regelmaat. Vrijwel alle grammofoonplaten, waaronder die met de Zangeres Zonder Naam (Mary Bey), werden door Huub Janssen met grote kundigheid en verfijning ingespeeld. Beslist een vak apart! In 1966 kwam de drummerpositie van de Dutch Swing College Band vrij. Bob van Oven en Ray Kaart (destijds bassist en trompettist van de DSC) hadden Janssen zien optreden in een Noord-Hollandse dancing en waren daarvan onder de indruk geraakt. Huub kwam op verzoek proefspelen in hotel Post te Sassenheim. Volgens eigen zeggen voelde hij zich direct thuis in het wereldberoemde orkest. Huub had nog een contract tot eind 1966 bij het Atlas Kwartet en kon daarom in dat lopende jaar nog niet alles meespelen. Vanaf 1967 heeft hij 25 jaar lang in de Dutch Swing College Band van Peter Schilperoort gespeeld. In deze periode tourde Huub vrijwel de gehele wereld over. Bij ieder concert kreeg Huub staande ovaties voor zijn formidabele, vaak meer dan 10 minuten durende, drumsolo.

Met de DSC nam Huub ca. 35 LP’s en CD’s op. Het aantal televisie- en radio-optredens is niet te benoemen. In de loop der jaren speelt Huub met talloze gastsolisten, waaronder Nelson Williams, Albert Nicholas, Joe Venuti, Bud Freeman, Teddy Wilson en Billy Butterfield. Ondanks zijn drukke werkzaamheden bij de DSC vond hij toch nog tijd om ook zijn werk in de Telstar-studio van Johnny Hoes voort te zetten. Ook met Jan Gorissen speelde hij nog regelmatig. Vanaf 1975 was Huub ook actief in het Flashback Quartet, waarin naast pianist Marcel Hendricks ook Bob Kaper en Henk Bosch van Drakestein (beiden ook DSC) vertegenwoordigd waren. Ook was Huub een graag geziene gast bij diverse jazzformaties, waaronder de South Jazzband en de Wooltown Jazzband.

In november 1990 raakte Huub betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Hierdoor werd het hem fysiek onmogelijk bij de DSC te blijven spelen. Op 29 september 1991 – Huub speelde toen al bijna een jaar niet meer mee – nam hij afscheid van het orkest dat hij 25 jaar diende. Huub vervolgde zijn muzikale carière met zijn eigen Amazing Jazzband. Op de thuisbasis in ’s-Hertogenbosch ontving Huub regelmatig leerlingen, die hij met zorg en toewijding naar een hoger niveau wilde helpen. Op vele festivals vonden de zogenaamde drum battles plaats, waarin Huub samen met Charly Antolini en Pete York grootse drumgevechten lieten horen. Huub heeft tot het eind van zijn carrière zijn excellente techniek gedemonstreerd.

In 2005 werd een hersentumor geconstateerd. Intensieve behandeling leek tot goede gevolgen te leiden. Op 12 oktober 2006 wordt Huub voor zijn vele verdiensten in de muziek Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 2007 werd er wederom een hersentumor geconstateerd. Huub’s energie ging zienderogen achteruit. Begin september volgt de ziekenhuisopname. Vanaf half oktober, toen duidelijk was dat er geen behandeling mogelijk was, werd Huub verzorgd in Hospice “de Regenboog” in Eindhoven. Hier overleed Huub Janssen op donderdag 24 januari 2007.

 

 

Jazzdrummer Huub Janssen overleden

vrijdag 25 januari 2008 om 06:33

RIJSWIJK (ANP) - Drummer Huub Janssen (71) is donderdag overleden. Hij stierf na een ernstig ziekbed, meldt de website van The Revival Jass Band.

Huub Janssen werd bekend door zijn drumwerk in het Cocktail Trio en The Dutch Swing College Band. Ook werkte hij met internationale musici als Teddy Wilson, Billy Butterfield, Chris Barber en Roy Williams.

In 2006 werd de jazzdrummer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse muziek.

 

25 januari 2008

Jazzdrummer Huub Janssen overleden

Drummer Huub Janssen (71) is donderdag overleden. Hij stierf na een ernstig ziekbed, meldt de website van The Revival Jass Band.

Huub Janssen werd bekend door zijn drumwerk in het Cocktail Trio en The Dutch Swing College Band. Ook werkte hij met internationale musici als Teddy Wilson, Billy Butterfield, Chris Barber en Roy Williams.
In 2006 werd de jazzdrummer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse muziek.

Bron: Brabants Dagblad

 

 

(Puffin)

25 januari 2008

In Memoriam: Huub Janssen (1937 – 2007)

Huub Janssen in actie - © website Revival Jass Band

Op de leeftijd van 71 jaar is de (jazz)drummer Huub Janssen overleden. A giant has gone, staat te lezen op de website van de Revival Jass Band. Dat klopt. Niet alleen zijn verschijning was imposant, ook zijn spel. Regelmatig heb ik hem zien en horen spelen op het destijds vermaarde Randstad Jazz Festival in Gouda.
Geweldige drummer bij het spel van anderen in bijvoorbeeld Dutch Swing College Band (25 jaar lang, tot hij wegens rugklachten moest stoppen), de al genoemde Revival Jass Band en zijn eigen Amazing Jazz Band en als drummer voor jazzgrootheden als Teddy Wilson, Billy Butterfield, Lilian Boutte, Greetje Kauffeld, Chris Barber en Rod Mason. Het werd altijd een waar feest als je met stijgende bewondering hem een minuten durende drumsolo zag en hoorde spelen. In 1995 heb ik de tijdsduur eens bijgehouden in Gouda: een solo van 8.30 minuten. Het applaus dat hem dat opleverde duurde iets korter, maar kon qua felheid er goed mee meten. Als ik ooit op een jazzfestival een drumsolo hoor, zal ik altijd denken: maar het haalt het niet bij hete spel van Huub Janssen.
Hij kreeg verschillende onderscheidingen, waaronder (met de DSC) de ExportAward in 1990 en de Duke of Duketown Award (1993).
Op de website van de Revival Jass Band is een filmpje te vinden van een miniconcert voor Huub door de Amazing Jazz Band, in december in het hospice waar hij werd verzorgd.
Op internet heb ik twee filmpjes gevonden waarin je Huub aan het werk kunt zien. Klik hier voor filmpje 1 (1975) en hier voor filmpje 2

 

 

Op 71-jarige leeftijd is jazzdrummer Huub Janssen overleden.

Voor Nederlandse begrippen was Janssen een topper.

Vele jaren speelde hij mee bij The  Dutch Swing College Band.

Verder was hij actief als drummer bij Dorus en het Cocktail Trio.

Ja, Huub had al een lintje gekregen voor zijn bewezen diensten, verder had hij al een Bird Award opgestreken.

Qua muzikaliteit was het een grootmeester.

 

gepubliceerd op: 25-01-2008 21:16 | NL | bron: slagwerkwereld.com
© 2008 Slagwerkwereld.com. Auteursrecht- en databankenrecht voorbehoud.

 

In memoriam: Huub JanssenHuub Janssen, 25 jaar lang de drummer van de Dutch Swing College Band, is gisteravond, donderdag 24 januari 2008, overleden. Hij werd 71 jaar oud.

Drums in plaats van accordeon
Huub Janssen werd op 16 januari 1937 in Den Bosch geboren en groeide uit tot één van de weinige Nederlandse drummers met wereldfaam. Hij begon ooit in het orkest van zijn vader, die voor hem eigenlijk een solocarrière als accordeonist in gedachten had. Janssen ging als drummer echter zijn eigen (linkshandige) gang en dat liep zo voorspoedig, dat hij de accordeon naar eigen zeggen "verslonsde".

Huub speelde onder meer bij het Cocktail Trio en met cabaretier Tom 'Dorus' Manders. Vanaf 1967 speelde hij 25 jaar lang in de Dutch Swing College Band. In deze periode tourde Huub vrijwel de gehele wereld over. Bij ieder concert kreeg Huub staande ovaties voor zijn formidabele, vaak meer dan 10 minuten durende, drumsolo's. Bekijk hieronder hoe Huub Janssen in 1976 I've found a new baby speelde:

In november 1990 raakte Huub betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Hierdoor werd het hem fysiek onmogelijk bij de Dutch Swing College Band te blijven spelen. Huub vervolgde zijn muzikale carière met zijn eigen Amazing Jazzband.

En thuis in ’s-Hertogenbosch ontving Huub regelmatig leerlingen, die hij met zorg en toewijding naar een hoger niveau wilde helpen. Op vele festivals vonden de zogenaamde drum battles plaats, waarin Huub samen met Charly Antolini en Pete York grootse drumgevechten lieten horen. Huub heeft tot het eind van zijn carrière zijn excellente techniek gedemonstreerd.

Eind 2006 werd de slagwerker geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

In 2007 werd (voor de tweede maal) een hersentumor geconstateerd. Huub’s energie ging zienderogen achteruit. Vanaf half oktober, toen duidelijk was dat er geen behandeling mogelijk was, werd Huub verzorgd in een hospice in Eindhoven.

Daar gaven zijn oude bandleden van de Revival Jass Band begin december nog een ontroerend optreden rondom zijn bed, met Huubs zoon Hubert op percussie.

Huub Janssen overleed ten slotte op donderdag 24 januari 2008 rond half elf 's avonds in het hospice. Om met de Revival Jass Band te spreken: "A giant has gone, rhythm will never be the same".

 

 Slagwerkers bij dit artikel:

 

·  Huub Janssen

 

·  Hubert Janssen

·  Pete  York

 

·  Charly Antolini

 

 Andere links bij dit artikel:

Dutch Swing College BandHet Cocktail TrioRevival Jass BandTom Manders

 

 

Het Parool

Jazzdrummer Huub Janssen overleden
AMSTERDAM - Drummer Huub Janssen (71) is overleden. Janssen werd bekend met het Cocktail Trio en The Dutch Swing College Band. Ook werkte hij met musici als Teddy Wilson, Billy Butterfield en Chris Barber. (ANP) 26-01-2008

Bossche drummer Huub Janssen speelde met de groten uit de jazz-muziek

 

26 jan 2008, 03:33 - Drummer Huub Janssen speelde met de groten uit de jazz-muziek en trok met zijn drums de wereld over.

 

 

alt="Slideshow image" name="ss_img" v:shapes="_x0000_i1154">

VORIGE 

START

STOP

VOLGENDE

Hij was befaamd om zijn geweldige drumsolo's en een gewaardeerde studiomuzikant. Maar Janssen is altijd Bosschenaar in hart en nieren gebleven, die niks moest hebben van dikdoenerij.

Gisteren is Huub Janssen op 71-jarige leeftijd overleden na een ernstig ziekte.

De geboren en getogen Bosschenaar speelde onder anderen met Teddy Wilson, Billy Butterfield, Greetje Kauffeld, Bud Freeman, Wild Bill Davis, Joe Venuti, Chris Barber, Kenny Ball, Roy Williams en Milt Jackson.

Janssen won onder meer de Duketown Award in 1993 en een Bird Award in 1994.

In 2006 werd Janssen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse muziek.

Huub Janssen werd bijna onder een drumstel geboren. Als vierjarige bracht zijn eerste trommeltje hem op het pad van zijn latere loopbaan. Veel te kiezen leek hij daarbij ook niet te hebben. Zijn vader was accordeonist en straatmuzikant en schopte hem op zijn dertiende in een bandje. Ze gingen al vroeg samen op pad om de kost te verdienen.

Ongetwijfeld het bekendst werd Huub Janssen als drummer van de Dutch Swing College Band, waar hij in 1966 aantrad en maar liefst vijfentwintig jaar bleef. Daarnaast speelde hij onder meer in het Cocktail Trio, The Revival Jass Band en zijn eigen Amazing Jazz Band.

In 2001 vierde Janssen zijn vijftigjarig jubileum als drummer. Een beroepsuitoefening die wel lichamelijk zijn sporen naliet, want Janssen had last van zijn polsgewrichten.

De Bosschenaar was als drummer een selfmademan. Drummen was zowel zijn broodwinning als zijn hobby. Hij was bekend om zijn lange spectaculaire solo's gespeeld met hoog opzwaaiende armen.

Janssen was een acrobaat op het drumstel en speelde graag de clown. Hij verwierf daarmee de gunst van het publiek, maar dat succes leidde er wellicht ook toe dat Janssen wat lang bleef hangen in de swing en de dixieland.

Pas na zijn vertrek uit de Dutch Swing College Band wegens gezondheidsredenen kwam Huub Janssen toe aan het uitproberen van nieuwe stromingen in de muziek.

AFDRUKKEN STUUR DOOR REAGEER

REACTIES laatste eerstlaatste eerst

Met droevenis heb ik vandaag pas vernomen dat Huub is overleden.
Als ras Amsterdammer heb ik het geluk gehad deze fijne man mee te mogen maken zowel muzikaal als vriend.
Ik wens zijn vrouw,kinderen en de familie heel veel sterkte met dit grootte verlies.

Lieve Huub gabber ga met god en rust zacht.

Jacques - 29/01/08 - 01:20:50 Citeer >

als fan wil ik naar de uitvaart komen is er nog iets van muziek te horen tijdens de uitvaart dit zou alles compleet maken
mvg

F Jongen - 28/01/08 - 09:36:57 Citeer >

 

 

DSC-drummer Huub Janssen overleden

Huub Janssen, 25 jaar lang drummer bij de Dutch Swing College Band, is op donderdag 24 januari om 22.30 uur overleden. Huub is 71 jaar geworden. Huub gold als één van ’s werelds beste jazzdrummers. Regelmatig gaf hij acte de présence in gelegenheidsformaties die op het programma stonden van het inmiddels ter ziele gegane Jazzmeeting Tilburg. Huub woonde in 's-Hertogenbosch en was Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Drummer Huub Janssen overleden

 

 

Gisteravond is drummer Huub Janssen uit Den Bosch overleden. Hij was al een hele tijd ernstig ziek.


Toen ie vier jaar oud was, begon Huub Janssen al met trommelen en op zijn 14e jaar speelde hij al in het orkest van zijn vader. Begin jaren zestig zat Janssen twee jaar in het Cocktailtrio en vervolgens ging hij op toernee met Tom Manders, Dorus. Tot begin jaren negentig was hij vervolgens 25 jaar lang de drummer van de Dutch Swing College Band. Huub Janssen werd beschouwd als één van de beste jazzdrummers ter wereld. Hij is 71 jaar geworden.

 

 

 

Drummer Huub Janssen overleden

 

Op 71-jarige leeftijd is donderdagavond drummer Huub Janssen uit Den Bosch overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek.

 

 

 

(DAG)

 

Drummer Huub Janssen (71) overleden

·                     0

25-01-2008 | Door: NOVUM

(Novum) - Huub Janssen, 25 jaar lang de drummer van de Dutch Swing College Band, is donderdagavond overleden. De muzikant is 71 jaar geworden. "A giant has gone", zo is te lezen op de website van De Revival Jass Band.


Janssen was ernstig ziek en verbleef aan het einde van zijn leven in een hospice in Eindhoven. De jazz-drummer speelde onder meer bij Het Cocktail Trio en met cabaretier Tom Manders.

Eind 2006 werd Janssen geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

 

 

 

 

Jazzdrummer Huub Janssen overleden

 

RIJSWIJK (ANP) - Drummer Huub Janssen (71) is donderdag overleden. Hij stierf na een ernstig ziekbed, meldt de website van The Revival Jass Band.

 

 

Slideshow image

VORIGE 

START

STOP

VOLGENDE

Huub Janssen werd bekend door zijn drumwerk in het Cocktail Trio en The Dutch Swing College Band. Ook werkte hij met internationale musici als Teddy Wilson, Billy Butterfield, Chris Barber en Roy Williams.
In 2006 werd de jazzdrummer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse muziek.

 

 

 

 

Drummer Huub Janssen overleden

artikel uit archief

Op 71-jarige leeftijd is donderdagavond drummer Huub Janssen uit Den Bosch overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek.

Huub Janssen begon al met trommelen toen hij vier jaar oud was en drumde op 14-jarige leeftijd in het orkest van zijn vader. Hij maakte begin jaren zestig twee jaar deel uit van het Cocktailtrio en ging op toernee met Tom Manders. Vanaf 1966 was hij 25 jaar lang de drummer van de Dutch Swing College Band.

Huub Janssen werd beschouwd als één van de beste jazzdrummers ter wereld.

 

 

 

*     

*       

Jazzdrummer Huub Janssen overleden

Geplaatst op vrijdag 25 januari 2008 om 06:33

RIJSWIJK (ANP) - Drummer Huub Janssen (71) is donderdag overleden. Hij stierf na een ernstig ziekbed, meldt de website van The Revival Jass Band.

Huub Janssen werd bekend door zijn drumwerk in het Cocktail Trio en The Dutch Swing College Band. Ook werkte hij met internationale musici als Teddy Wilson, Billy Butterfield, Chris Barber en Roy Williams.

In 2006 werd de jazzdrummer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse muziek.

 

 

 

 

Jazzdrummer Huub Janssen overleden

RIJSWIJK - Drummer Huub Janssen (71) is donderdag overleden. Hij stierf na een ernstig ziekbed, meldt de website van The Revival Jass Band.

Huub Janssen werd bekend door zijn drumwerk in het Cocktail Trio en The Dutch Swing College Band. Ook werkte hij met internationale musici als Teddy Wilson, Billy Butterfield, Chris Barber en Roy Williams.
In 2006 werd de jazzdrummer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse muziek.

(ANP)

 

 

printPRINT link naar artikel doorsturenlink naar artikel doorsturenlink naar artikel doorsturenSTUUR DOOR REACTIES NIET TONEN login om te reagerenREAGEER

 

REACTIES  Deze discussie is gesloten - het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren

@ Thomas te Eindhoven

Geweldig filmpje dat laat zien wat een formidabele slagwerker Huub Jansen was. Zou het graag ergens willen downloaden. Mocht je dit bericht nog onder ogen krijgen plaats dan nog even een reactie a.j.b.

Johannes - Lelystad - 25/01/08 - 19:45:40 1998975

Wie was Huub??
http://nl.youtube.com/watch?v=0dKrPSl5SLQ

Bedankt voor je spetterende drumwerk!!!
Rust zacht!

Thomas - Eindhoven - 25/01/08 - 11:39:30 1997157

Huub jij was de beste, jij bent de beste er zal nooit meer zo'n drummer als jij was worden geboren op de wereld, je onnavolgbare techniek en show waren ongekend, en als mens was je ook fantastisch. Bedankt!
Rust zacht en in vrede kanjer.

REIN VAN ZANEN - Zaandijk - 25/01/08 - 10:46:17 1996870

We zullen 'm missen, deze linkshandige geweldenaar, die met zijn onnavolgbare swing en enerverende drumsolo's mij en vele anderen in vervoering bracht. Huub, bedankt !!!!

Johannes - Lelystad - 25/01/08 - 08:49:48 1996467

 

 

 

25 Januari '08 - 17:37

OUD DSC-DRUMMER HUUB JANSSEN OVERLEDEN

Huub Janssen
OUD DSC-DRUMMER HUUB JANSSEN OVERLEDEN
Donderdagavond 24 januari 2008 is op 71 jarige leeftijd oud Dutch Swing College Band drummer Huub Janssen overleden. 25 jaar lang was hij de drummer van dit orkest. Maar ook leidde hij zijn eigen Amazing Jazzband, was te vinden in het Flashback Quartet van DSC collega Bob Kaper, speelde met het Cocktail trio en met de Revival Jazzband.

Huub Janssen had alles drumtechnisch op een rijtje en was een echte swinger die elke muzikant flink achter de broek zat. Met zijn uitgebreide 7-delige drumset wist hij altijd veel indruk te maken vooral als hij de ruimte kreeg om uitgebreid te soleren.

De vanoorsprong uit Den Bosch komende Janssen was de laatste jaren al ernstig ziek en verbleef in een hospice in Eindhoven. In 2006 is hij nog geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

 

 

(RTL BOULEVARD)

Laatst gewijzigd: vrijdag 25 januari 2008, 09:26

 

 

Drummer Huub Janssen (71) overleden

Huub Janssen, 25 jaar lang de drummer van de Dutch Swing College Band, is donderdagavond overleden. De muzikant is 71 jaar geworden. "A giant has gone", zo is te lezen op de website van De Revival Jass Band.

Janssen was ernstig ziek en verbleef aan het einde van zijn leven in een hospice in Eindhoven. De jazz-drummer speelde onder meer bij Het Cocktail Trio en met cabaretier Tom Manders.

Eind 2006 werd Janssen geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

© [Copyright 2008, Novum]

Laatst gewijzigd: vrijdag 25 januari 2008, 09:26

 

 

Jazzdrummer Huub Janssen overleden

 

RIJSWIJK (ANP) - Drummer Huub Janssen (71) uit Den Bosch is donderdag overleden. Hij stierf na een ernstig ziekbed, meldt de website van The Revival Jass Band.

Zie ook:
Bossche drummer speelde met de groten uit de jazz-muziek
Links:
Website Revival Jass Band over Huub Janssen  

 

Slideshow image
foto Marc Bolsius

VORIGE 

START

STOP

1/1

VOLGENDE

Huub Janssen werd bekend door zijn drumwerk in het Cocktail Trio en The Dutch Swing College Band. Ook werkte hij met internationale musici als Teddy Wilson, Billy Butterfield, Chris Barber en Roy Williams.
In 2006 werd de jazzdrummer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse muziek.

AFDRUKKEN STUUR DOOR REAGEER

REACTIES alt="laatste eerst" title="Nieuwste eerst" border=0 v:shapes="down"> laatste eerst

In 1973 ontmoette ik hem voor 't eerst bij een DSC concert. Nadien bij heel veel meer concerten, het laatste bij zijn afscheid als DSC drummer in Den Bosch. Als drummer was hij fenomeen, als mens hartelijk, trouw, vol gein, alom gewaardeerd en geliefd. Er is geen jaar meer zonder Huub geweest. In alle standen heb ik hem gekiekt. Ik heb hem daarmee voor mij 'vereeuwigd', z'n muziek op LP's en CD's

Henk van Baaren - 28/01/08 - 23:45:40 Citeer >

Een traantje weggepinkt. Zal je nooit vergeten. Was een echte vriend!
Rietje en kinderen sterkte.

Edje Spanje - 25/01/08 - 18:05:10 Citeer >

johan van den hooven schreef - DE grootste der drummers is niet meer,heb hem van dicht bij meegemaakt .
Zal hem nooit vergeten bedankt huub dat ik je heb gekent .Ikvond je een fijne en een geweldige musicus en tevens een prachtige man ,maar in mijn hart houd ik deze mooie momenten vast.
Riet en de kinderen veel sterkte
johan

 

 

Drummer Huub Janssen (71) overleden

Uitgegeven op vrijdag 25 januari 2008 om 09:21:46

print in printvriendelijk formaat

email dit bericht aan een vriend

(Novum) - Huub Janssen, 25 jaar lang de drummer van de Dutch Swing College Band, is donderdagavond overleden. De muzikant is 71 jaar geworden. "A giant has gone", zo is te lezen op de website van De Revival Jass Band.

Janssen was ernstig ziek en verbleef aan het einde van zijn leven in een hospice in Eindhoven. De jazz-drummer speelde onder meer bij Het Cocktail Trio en met cabaretier Tom Manders.

Eind 2006 werd Janssen geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

[Copyright 2008, Novum]

 

 

 

 

 

Drummer Huub Janssen overleden

 

Huub Janssen

Huub Janssen

DEN BOSCH - Op 71-jarige leeftijd is donderdagavond drummer Huub Janssen uit Den Bosch overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek.

Huub Janssen begon al met trommelen toen hij vier jaar oud was en drumde op 14-jarige leeftijd in het orkest van zijn vader. Hij maakte begin jaren zestig twee jaar deel uit van het Cocktailtrio en ging op toernee met Tom Manders. Vanaf 1966 was hij 25 jaar lang de drummer van de Dutch Swing College Band.

Huub Janssen werd beschouwd als één van de beste jazzdrummers ter wereld

 

 

 

vr 25 jan 2008, 16:08

Jazzdrummer Huub Janssen overleden

RIJSWIJK -  Drummer Huub Janssen (71) is donderdag overleden. Hij stierf na een ernstig ziekbed, meldt de website van The Revival Jass Band.

Huub Janssen werd bekend door zijn drumwerk in het Cocktail Trio en The Dutch Swing College Band. Ook werkte hij met internationale musici als Teddy Wilson, Billy Butterfield, Chris Barber en Roy Williams.

In 2006 werd de jazzdrummer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse muziek.

logoBastionOranje.jpgDrummer Huub Janssen overleden 26 januari 2008. 

Woensdag 24 januari 2008 is drummer Huub Janssen na een ziekbed op 71-jarige leeftijd overleden. Janssen was de zoon van de ‘enige Bossche straatmuzikant’ die met zijn accordeonmuziek ook al prijzen in de wacht sleepte. Huub Janssen junior kreeg die muziek al vanaf zijn 13e met de paplepel  ingegeven. Huub senior leefde van 28 oktober 1907 tot 10 oktober 1964. Deze senior was een vermaard accordeonspeler. In de stad stond hij door zijn beroep van bakker bekend als de beschuitenbèkker. De Janssens, van wie Bart en Nelis een bekend accordeonduo vormde, waren opgegroeid in de De Pjjp, waar vader Janssen vaak speelde [ De Witte Muis en de Zwarte Peter]. Kort voor de oorlog nam vader al de toen 14-jarige zoon als slagwerker mee.
Huub junior overtrof diens vader in muzikaliteit en improvisaties onder meer bij de Dutch Swing College band [1966-1991], waarmee hij internationaal voor het voetlicht trad. ‘Techniek en muzikaliteit zijn  mij aangeboren,’ zei hij eens over zijn talent. Janssen  heeft tal van optredens in binnen- en buitenland en platenopnamens en later cd's op zijn naam staan. Met Rita Reys, mr. Acker Bilk, Teddy Wilson, Kenny Ball, op de bruiloft van prinses Margriet en als lid van het Cocktail trio stond hij op het podium of voor de radiomicrofoon. Door een val en een auto-ongeluk [1991] liet zijn gestel hem in de steek. Soms, een keer per maand, trad de talentvolle improvisator met een eigen kwartet of in de Amazing Jazzband nog wel eens op, maar moest dan dagen rust nemen.

In december 1993, het jaar waarin aan hem de Duke of Duketown- Award werd uitgereikt,  speelde de vermaarde drummer nog een keer in café Dasstov in Rosmalen. Bij 50 jaar muzikant Huub Janssen [7 oktober 2001] trad Janssen  met oud-collega’s op in de Kentering in Rosmalen. Na Wim Kersten en Coen van Orsouw was Huub Janssen de derde die in oktober 2000 de Falco Vegelin muziekprijs kreeg toegekend. 
Huub Janssen wordt  dinsdag 29 januari 2008/10.30 uur, na een uitvaartdienst in de Sint Jan, op kerkhof Groenendaal begraven
-/© paul kriele, www.bastion-oranje.nl